Superhead ja kiirestivalmivad pirukad. Retsept pärit Nipiraamatust, kus see avaldati Ingrid Tähismaa nö firmaretseptina.
Üks pakk lehttainast
Õhukesi peekoniviile (500 g lehhtaignaga olen kasutanud kaks u 140-grammist pakki), peekoniviilude asemel võib kasutada ka sinki jne
Sinihallitusjuustu
Määrimiseks muna
Määrimiseks muna
Rulli lehttainas õhukeseks ja kata peekoniviiludega. Murenda peekonile sinihallitusjuust. Keera rulli ja lõika 3 cm paksused tüki (nt nagu kaneelisaiu tehes). Määri munaga. Küpseta 200 kraadises ahjus u 20 minutit.
Lahtine tuunikalapirukas
Muretaignapõhjal lahtine pirukas.
Retsept "Pereköögi kokaraamatust"
Kasutasin ostetud muretainast, 400 g pakk on 26-28 cm suuruse vormi jaoks täiesti piisav.
Pirukakate:
1 sibul
hakitud ürte (võib kasutada ka kuivsegusid)
1 tuunikalakonserv vees
300g riivitud juustu
3 muna
1 dl piima või kohvikoort
2 tomatit
soola, pipart, punet, basiilikut vms
Suru tainas pirukavormi põhja ja äärtele. Tükelda sibul, prae madalal kuumusel õlis, kuni sibul muutub klaasjaks. Laota sibulatükid koos ürtidega tainale. Laota sellele nõrutatud tuunikalakonserv ning kalale riivitud juust.
Klopi munad lahti, sega piim või koor hulka ja vala segu pirukale. Lao peale tomativiilud, raputa soola-pipart ning soovi korral ürte.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit.
Muretaignapõhjal lahtine pirukas.
Retsept "Pereköögi kokaraamatust"
Kasutasin ostetud muretainast, 400 g pakk on 26-28 cm suuruse vormi jaoks täiesti piisav.
Pirukakate:
1 sibul
hakitud ürte (võib kasutada ka kuivsegusid)
1 tuunikalakonserv vees
300g riivitud juustu
3 muna
1 dl piima või kohvikoort
2 tomatit
soola, pipart, punet, basiilikut vms
Suru tainas pirukavormi põhja ja äärtele. Tükelda sibul, prae madalal kuumusel õlis, kuni sibul muutub klaasjaks. Laota sibulatükid koos ürtidega tainale. Laota sellele nõrutatud tuunikalakonserv ning kalale riivitud juust.
Klopi munad lahti, sega piim või koor hulka ja vala segu pirukale. Lao peale tomativiilud, raputa soola-pipart ning soovi korral ürte.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit.
No comments:
Post a Comment